شروط جدید عربستان برای عادی سازی با رژیم صهیونیستی-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

شروط جدید عربستان برای عادی سازی با رژیم صهیونیستی

بر اساس گزارش منابع ولیعهد سعودی با مشاور امنیت ملی آمریکا در خصوص پیوستن ریاض به توافق‌نامه عادی سازی با اسرائیل صحبت کردند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۲ - ۲۹ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 21
کد خبر: ۱۰۶۳۲۴

به گزارش راهبرد معاصر،« جک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا در گفت‌وگوی اخیر خود با « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در مورد امکان عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی صحبت کرد.

 

بر اساس گزارش پایگاه خبری آمریکایی آکسیوس، منابع خبری اعلام کردند که جک سالیوان در جریان دیدار روز 27 سپتامبر با بن سلمان در شهر نئوم این مساله را مطرح کرد و ولیعهد عربستان سعودی نیز دستیابی به آن را دور از دسترس ندانست.

 

این پایگاه خبری اعلام کرد که عربستان سعودی بزرگترین بازیگر منطقه‌ای خواهد بود که توافقنامه‌ای با اسرائیل امضا می‌کند و این توافق‌نامه احتمالاً سایر کشورهای عربی و اسلامی را نیز متقاعد خواهد کرد که از این روش پیروی کنند.

 

این منابع اعلام کردند که سعودی‌ها گفته‌اند این کار مدتی طول می‌کشد و لیستی از اقدامات لازم را ابتدا به سالیوان ارائه کردند.

 

یک منبع آمریکایی گفت که برخی از این نکات شامل بهبود روابط دوجانبه بین ایالات متحده و عربستان است.

 

هر اقدام عربستان برای ایجاد روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی به احتمال زیاد بخشی از یک توافق بزرگ است که دربردارنده گام‌های تل آویو در راستای راه حل دو دولتی و اقدامات واشنگتن جهت از سرگیری روابط دولت «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا با بن سلمان است.

 

بس در جنگ داخلی یمن بوده است؛ جایی که سعودی ها در صدر ائتلافی متجاوز از کشورهای عربی جنایت‌هایی انجام داده‌اند.

 

از زمان روی کار آمدن بایدن، آمریکا به دلیل سوابق حقوق بشر عربستان و همچنین قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار سعودی در سفارت کشورش در استانبول ترکیه از ارتباط با عربستان فاصله گرفته است.

 

قابل ذکر است که «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان پنجشنبه گذشته در واشنگتن با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کرد و هیچ یک از دو کشور در بیانیه‌های عمومی خود در مورد این دیدار به عادی سازی با اسرائیل اشاره نکرده‌اند.

 

«آنتونی بلینکن» و سالیوان در دیدار هفته گذشته با «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در خصوص توافق‌نامه‌های موسوم به «ابراهیم» گفت‌وگو کردند که یک مقام ارشد صهیونیستی پس از دیدار آنها اعلام کرد که حداقل یک کشور در یک سال آینده قطعا به این توافق می‌پیوندد.

 

بر اساس گزارش یک رهبر یهودی، مقامات ارشد دولت بایدن در یک کنفرانس ویدئویی به رهبران یهودی گفتند که آمریکا بی سر و صدا با چندین کشور عربی و اسلامی تعامل دارد که شاید نسبت به عادی سازی روابط با اسرائیل تمایل دارند.

 

امارات متحده عربی ، بحرین ، سودان و مغرب به عنوان بخشی از توافقنامه ابراهیم ، که سال گذشته توسط ایالات متحده حمایت شد ، روابط دیپلماتیک کاملی با اسرائیل برقرار کردند.

 

پیوستن عربستان به قطار عادی سازی روابط با اسرائیل را می‌توان یکی از مهم‌ترین رخدادها در خاورمیانه دانست که به اعتقاد کارشناسان، محمد بن سلمان همانند رهبران کشورهای سازش‌کار مانند بحرین و امارات با نادیده گرفتن مسأله فلسطینیان و مسلمانان به دنبال سازش با رژیم صهیونیستی به هر قیمتی است./تسنیم

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده